Hej igen!

Så var det dags för återigen en sen uppdatering... Nu har vi varit hemma dryga månaden från Teneriffa o det har varit fullt upp. Det som hände där nere var att Rebecca blev sämre precis som när vi låg inna på näl i våras. Det som var riktigt roligt var att hon lärde sig simma så att få henne til att ta sina pauser var lättare sagt än gjort. Detta ledde till många timmars simmande i poolen vilket gav Rebecca fick inflammation i höfterna och även i ett knä. Sjukgymnasten hon hade rek att hon skulle anv sin rullstol mer precis som vi vet men att hon givetvis skall röra sig stundom också så att hon bibehåller muskelstyrkan hon har o inte stelnar till för mycket. På Teneriffa o rehabcentret vintersol bodde vi och det var där behandlingarna var. Rebecca hade underbar personal som tog hand om henne. Sjukgymnast,arbetsterapeut o en kille som hette Conny som tränade rullstol med henne. Hon var så nöjd med dem alla. Glada nyhter förutom simmningen är att ALLA Rebeccas matallergier är borta. Tro det eller ej men det är en normalviktig go tjej med knubbiga kinder vi har. Hon ser så frisk o välmående ut nu , inte blek o tunn som det varit förrut. Detta gör att hennes immunförsvar också blivit bättre. 

Väl hemma var det ju höst o det dröjde inte länge förrens Rebecca fick mer ont men inte så ont att hon vaknar på nätterna. Dock är mornarna stela o onda i benen. Vi väntar nu på att en arbetsterapeut skal komma hem så vi får beställt en innerullstol för det är tungt för min reumatiska rygg att bära 25 kg flicka. De kommer även att gå igenom vårt hem för bostadsanpassning då.. men de har kort med personal så vi väntar otåligt på att de skall priotera detta vilket de inte verkar tycka är bråttom.

Härom veckan var vi o beställde 3 par nya skor på ortopedteknik och har en ny tid nästa vecka för gipsavtryck för att de skall göra nya benortoser , de rosa hon fick fungerar inte, det blir bara blåmärken.

Vi har även varit på Drottning Silvias barnsjukhus i Gbg o träffat en sjukgymnast som var kunnig inom sjukdommen EDS som Rebecca utreds för. Efter att hon undersökt Rebecca fick vi reda på att det inte var EDS typ hypermoilitet men att det finna anledning att misstänka någon av de andra 8 varianterna så de skulle prata med sin läkare på sjukhuset som sen pratar med våran o sen hör de av sig.... tååålamod!
































Kommentarer
Postat av: mh

Hej !



Vad trevligt att höra utav dig igen o att Rebecca lärt sig simma utomlands.

Mindre roligt att det har varit jobbigt med lederna o inflammationer bl a höfterna, får hoppas att ni får hjälp med bostadsanpassningen så fort som möjligt för att göra det lättare för Beccis o även dina andra döttrar om de skulle behöva använda rullstol.

2010-09-08 @ 15:25:12
Postat av: Mamman

Intressant det du säger om de andra töserna.. flickan på 16 år har behov av en vidbehovsrulle , hon fastnar hemma när kompisarna skall iväg eftersom hon har för ont o ingen ork i kroppen. Hon och Rebecca är väldigt lika i sjukdommen. Men läkaren vill pröva andra mediciner först innan vi skall diskutera det. Det är underbart att Rebecca´s allergier är borta o nu har lillan börjat skolan också. Hon kan redan innan läsa ,räkna o skriva lite. Gott att hon inte behöver slita med det.

Ha det bästa :-)

2010-09-09 @ 07:10:05
Postat av: mh

Hoppas att ni inte ska behöva tjata för att 16-åringen ska få en rulle,hon skulle kanske behöva ibland även om medecinen ändras.



Jag hade faktiskt också tjuvläst lite i hennes blogg när du inte skrivit så mycket på senare tid.



Skönt även att allergierna gått tillbaka.

2010-09-09 @ 09:14:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0