Bilder från när Beccis sövdes..

                    

Inte bättre...

Så var det Måndag o det var denna vecka vi trodde Beccis skulle vara mkt bättre.
Tyvärr så är det inte så.Hon har fått kristallbildningar i fingerlederna efter kortisoninjektionerna så hon har just nu ondare än innan. Benen / fötterna är ingen förändring.Har precis pratat m vår sköterska på Näl o hon sa att vi borde sett effekt nu. De skriver ut mer smärtstillande så det är bara att fortsätta med det... jag skall ringa på Måndag om det inte har blivit bättre o då sätts antagligen behandling med Metotrexat in. Rebeccas feber på c:a 38-38,5 kvarstår , troligtvis pga av inflamation i tarmarna.

Helene

Allt gick bra...:-)


Sövning o sprutning gick jätte bra!
Rebecca hade gått ner ytterligare i vikt o ligger nu på 17,7 kg. Vi kommer få ngt kaloririkt pulver att strö över maten eller lägga i näringsdrycken o sen skall vi öka på fett intaget ytterligare.De har börjat provtagning för utredning om tarmsjukdom.
Prover inför start av cellgiftsbehandling gjordes också.Rebecca ä fruktansvärt blek trotts att blodvärdena ligger bra så det ingår att ta reda på varför det är så..hon har alltså inte alltid varit sån.Påbörjar medicinering m Omeprazol 10 mg igen from 21/1-09.

Onsdag 28/1-09
Skrivs vi in på sjukgymnastiken Rosenhäll.Nu väntar vi på varmt vatten o sjukgymnastik. Utöver det vanliga så skall Beccis fötter som börjat gå dumt x-tra kollas o likaså nacken.

Fredag 30/1-09 skall vi till arbetterapeuten o prova ut handortoser o se på hjälpmedel.

Kram mamman!

NÄL

Sitter o har precis gjort smörgåsar till mig o  mannen.. om en timme skall jag väcka Rebecca ,klä henne o färden går mot Norra Älvsborgs Länssjukhus.
Kl 08,00 skall vi vara på avd.. nål skall sättas o sen är det dags för sövning o kortisoninjektionerna.Lillan var såå nervös igår o sa på kvällen.. -i morgon blir ingen rolig dag .med tårar i ögonen..   Då vill jag bara skrika av ilsak o ledsenhet att hon har det så här men.... ändå är så tapper..min lilla älskling..
Å jag kallar mig kristen.. hmmm vet ju inte änns vad jag skall svara mig själv när jag undrar. Håll gärna tummarna för dagen. skall be läkaren om ett vård bidragsintyg... kan bli trixit då vi bara träffat henne en gång o då var Beccis bättre,+ att läkaren inte verkade förstå riktigt hur mkt besvär hon har.
Skall även be om intyg för p-tillstånd. Hoppas hon fått i sig lite kaffe doktorn när vi kommer så hon är på gott humör.
 

Snart dags för sövning o behandling.

Helgen är gången o veckan då Beccis skall in o sövas kommer.Onsdag är det som gäller.Ber att inga nya infektioner skall stoppa behandlingen.i kväll låg hon o grät över värken i sina ben.. hon fick alvedon o jag låg o klappade henne över benen..efter ett tag somnade hon.Hon vet så väl att vi skal in o att hon skall få behandling med medicin i lederna.Jag har berättat att hon kommer bli mkt bättre fort , men när hon ligger o har så ont så känns Onsdagen väldigt långt borta.
Hon har även varit jätte ledsen över att hon längtar till sina kompisar på dagis.Måtte veckan gå fort så hon kommer dit fort o får leka o bli glad..

Äntligen!!!

Rebecca är nu frisk från influensan med all säkerhet:-) 2 dagar utan feber o lika trottsig som andra 4½ åringar.. Kram mamman!


Ledsen mamma....

Bara gråter ikväll...... VARFÖR???? skall hon behöva ha det så här kämpigt.. kan hon inte bara få orka leka som andra.. jag vill se henne glad igen.. de dagarna blir färre..
Det värker bakom mina ögon o kinderna är våta.. lillan somnade jätteledsen ikväll..
Förlåt.. behövde lufta lite...

Byter läkare

Läkaren vi går hos för magen/allergierna sa i sept att så här skall man inte må när man är 4½ år , gjorde testerna o sen hände inget mer. Trotts att hon blivit sämre.Har precis pratat med "vår" sköterska på NÄL i trollhättan o hon tyckte att vi kunde gå hos "leddoktorn" m alla problemen så det är en läkare som håller i hela henne.Så imorgon är det jag som ringer o ber dem skicka hennes journal till sjukhuset istället.Så nu tror jag det börjar hända saker..(hoppashoppashoppas..)

Beccis har precis somnat i soffan

Dataproblem igen... men nu är jag här..:-)

Kort uppdatering då datorn kronglar:

Fredag:

Beccis vaknar med 38,5 o verkar piggare ända tills 12 snåret..då stiger febern igen Beccis börjar hosta o kräks.. Ringer sjukhuset som säger ge alvedon för hon spyr nog av att febern är så hög igen.. ok så blir det! kvällen ligger hon o varvar mellan v aken o sova i soffan.

Lördag:
38,3 på morgonen..

Uppe o rör sig men bara gråter o är arg.
Blöder näseblod igen.
Vill inte äta o knappt dricka.
Mitt i körslaget får Rebecca hostattac som ger andningsproblem o hon spyr imellan hosten o kämpande för att få luft. Astmaanfall?? alla börjar läsa på lördagsgodispåsarna men hittar inget konstigt.. ringer sjukvårdsupplysningen..KÖ!"! Beccis får det kämpigare o paniken stiger hos alla här hemma , storasyster sitter med Rebecca o jag ringer 112 som genast skickar en ambulans..tiden tills den kom gick ruskit långsamt.. Väl i ambulansen får Beccis ett gosedjur o lite x-tra syre.. när vi kommer till akuten mår hon bra igen Så läkaren lyssnar o säger att de inte vet vad det var som hände o att allt nu lät bra.Så det är bara att hoppas att dfet inte händer igen.

Söndag: Väker Beccis halv 11 för att ge henne alvedon , då är tempen uppe i 40 igen..Grr!! Honb somnar genast igen o vaknar genomsvettig kl 12,30.. o frågar  -varför är jag så blöt i håret mamma.. Uppe ett tag o målar..har ont så hon kör rullen idag.. vuill inte äta men rtar ett par isglassar under dagen..sitter o hänger i soffan.. somnar hos Amanda vid 20.15 sover hela natten.

Måndag:
07,15. Vaknar med temp på 38.
Glad o sitter o myser framför barnprogrammet.

Kram mamman!

Uppdatering..

11,00

Sköterskan
som skulle ringa igår ringde nyss , deras växel hade kronglat igår så det
kunde inte ringa ut.. men nu har vi pratat länge.

12,00

Hej igen! Har inte fått i Rebecca ngt att dricka sen 03,30 i morse.. nu har
febern stigit o hon har kräkts jättemkt som vatten , fattar inte vad det kom
ifrån.Pratade m sköterskan igen , hon sa..ge alvedon o se om hon får i sig ngt
annars får vi göra en ny bedömning.Så nu är det bara att vänta o se..o skura
golv.



Kom hem 03,30 från NÄL

Så.. vid halv elva igår kväll är tempen jätte hög igen o för att göra en lång natt kort så ringde jag sjukvårdsupplysningen som skickade oss till NÄL. Inflamationsproverna var förhöjjda vilket de trodde beror på lederna inga andra prover visar ngt så det är virus.Vi skall väl avvakta o blir hon sämre komma tillbaka.Jag personligen tror det är influensan för idag är alla de stora barnen hemma m feber,halsont o huvudvärk. Känner att jag skulle behöva sova....

41,1 i temp

Rebecca har varit sämre i lederna o har börjat gå illa.Sen har hon haft runt
38 i temp till o från hela jullovet.. Igår var första dagen på dagis o hon var
såå glad att få komma dit o leka.När jag skall hämta henne så tänkte jag att
jag ringer o frågar om jag skall ta med ngt att åka i hem med tanke på att hon
inte hållt igång så på ett tag o säkert var trött.
Då säger fröken som inte märkt något speciellt med Beccis tidigare.. -ta med
dig ngt för hon har trillat o snubblat jätte mycket idag o varit ledsen.. Så
så fick det bli. Efter ett tag när vi kommit hem så är det dags för middag men
Beccis vill som vanligt inte ha.Jag går fram o kramar om henne.. o känner att
hon är ju bra varm.. o så var et..tog tempen som visade 38,6. Bara att ringa
dagis o säga att hon blir hemma nästa dag.Sen ringer NÄL o säger att vi fått
tid för sprutning den 21:e o att hon måste vara frisk..Så jag ringer dagis o
säger att hon blir hemma i 2 veckor för att inte riskera någon ny infektion.

Idag vaknar Rebecca med 40 i temp o rosslig hosta.Åker till doktorn , han
tittar i öron o hals.. knner på halsen..inga prover tas. -det är typiskt
virus! åk hem o ät isglass..OK!
Åker hem lillan somnar o vaknar med 41,1.. ringer sjukvårdsupplysningen..OJ!
Du borde nog åka in för vi brukar säga att när barn har över 41 skall de vara
inlaggda , nåväl..hon ber att få ringa sjukhuset o sen ringa upp.När hon
ringer upp så sger hon att iom att vi varit hos privatläkare så får vi
kontakta honom igen, vilket sen visar sig vara lönlöst..Grr!! Ringer direkt
till NÄL o försöker få tag på en av "våra" skötersko.. ngn svarar o lovar att
hon ringer upp om ca 15 min..detta var kl 15 o fortfarande har då ingen
ingt..BLIR SÅ MATT!! Nu väntar jag på att Alvedonet skall gå ur kroppen för
att se hur läget blir då.. Fick ner tempen till ca 39 med Alvedon.


Kram Helene!

Lite foton bara.....








RSS 2.0