Drottning Silvias barn o ungdomsjukhus

Så var det återigen dags för ett besök på sjukhuset i Göteborg. Igår åkte vi alltså iväg till Gbg.. Rebecca träffade Elke som är sjukgymnast och den som hållt i utredningen ang Rebeccas överrörlighet. Det gjordes finmotorik o grovmotorik tester. Efter det skulle Rebecca vara absolut lugn i 15 min o fick inte änns köra rullstolen själv. Så det blev en lite sagostund o sen var det dags för  ett walkingtest. Där skulle hon i 6 min skulle gå en sträcka fram o tillbaka i korridoren. Undertiden hade hon en pox på fingret som mäter puls och syremättnad i blodet. Så den lästes av undertiden.Rebecca  kämpade på som hon alltid gör , fram o tillbaka. Vingligt o så blev det efter ett tag men hon körde sina 6 min vilket resulterade i 380 m tror jag det var. Efteråt var det en trött o hungrig Rebecca som satte sig i rullstolen. Sen tog vi en tur och hälsade på Viveca där hon jobbar. Rebecca hade en rolig stund med henne o hennes jobbarkompisar provade halsband o örhängen med klips.. läskiga vampyrtänder var också roligt att skrämmas med. Efter ett tag sa vi hej då o nu tyckte vi Rebecca var värd ett McDonalds besök så vi stannade till vid Stig center och åt innan det bar iväg hemåt Uddevalla igen. En mycket trött o återigen ledsen Rebecca la sig på kvällen. Så trött men samtidigt så ledsen. Vi tog fram extramadrassen o så sov hon över inne hos storebror. Somnade gott och hgar sovit hela natten. Imorse var det en haltandes tös som staplade upp men det var ju inte helt oväntat efter gårdagen. Sjukgymnasten bedömning: Det är inte EDS :-) men hon tycker Rebecca skall göra en intensivträningsperiod... alltså det vi försökte med i våras när vi var inlagda på NÄL i Vänersborg/Trollhättan o hur det gick vet vi ju redan. Sjukgymnasten menar dock på att detta är bara att ta sig igenom. Hmm!!! Tas sig igenom?! en tös som ligger o skriker av smärta efter att ha tränat 2 ggr med sjukgymnast i våras är inte vad jag vill utsätta henne för igen. Jag kommer rådfråga läkaren innan detta görs för jag känner ur mitt modershjärta att jag inte vill utsätta Rebecca för detta igen.

Ber om ursäkt för att bilderna är suddiga :-) Glömde systemkameran hemma i hallen så det blev till att anv mobilkameran..














Hmmm....

Har tappat bort besöksräknaren...

Ortopedteknik och ögonläkarbesök på en dag....




Hos goa Matilda på ortopedteknik blev det nya skor handortoser och justering av de nya benortoserna som vi hämtar när de är helt färdiga. :-)













Leka kan man göra medans man väntar......





Kaffe , saft och hembakade bullar hade vi med oss..:-) Gott med fika när det är en timme mellan läkarbesöken.







En stund på sjukhusbiblioteket blev det också.




Väntrummet på ögon mottagningen.












Rebeccas syn hade blivit bättre så nu behöver vi inte komma förrens i Mars/April. Tummen upp :-)

Besöksstatistik

Så var det då ca 6 månader sen jag la in räknaren i bloggen och idag står den på 4000 st besökare :-) tack alla ni som besöker oss. Bloggen fyllde 2 år för ca 1 månad sedan. :-)

Kram grodmamman Helene!

RSS 2.0