Feber o ont i knät...

Beccis har varit dålig i magen.. vet faktiskt inte varför men jag fick byta på hennen i söm,nen om jag säger så..har inte hänt på år ju..Julstugan gick bra .. Beccis var på gott humör o hade roligt:-)
Idag vaknade hon dock med 38,2 temp så det har variot en ganska lugn dag men inte så bra på matintaget.. bara profylac fram till nu då hon helt plötsligt ville ha pannkakor..bättre sent än aldrig. Hon följde med mig o slängde skräp men lilla backen var jobbig o hon beklagade sig över ont i knät. Men men .. vi är igång med medicinerna nu igen o dagarna går sin gilla gång mot Jul i stugan...



Äter bättre:-)

Rebecca har varit på dagis 2½ dag denna veckan o har ätit bra där.Så vi tycker nog att det vänt till det bättre.Ligger nu på ca 600 ml profylac,2 dl kokt pasta o någon fika..det låter kanske inte mkt men är definitivt bättre än innan så vi är hyffsat nöjda.Igår var kompisar här o hälsade på så vi hade lussebak o garnerade pepparkakor..Helt underbart roligt!! Beccis sken som en sol o var såå glad.

Imorgon är det Julstuga på skolan



Söndag

  Gladare flicka.. inte aktiv precis men uppe o målar o pratar för fullt som vanligt..
  Eftermiddagen , bleklagar sig över ont i händer o fingrar.
 
  200 ml profylac
  1 smörgås
  2 piggelin
  Förhoppningsvis lite köttfärsås om en stund...



 

Rebecca dålig igen..:-(

Vet inte vad vi skall göra..Rebecca spydde Onsdags morgon flera gånger o de tror nu att det var hennes mediciner magen reagerar på.Vi har Inte gett henne medicin sen igår morse för atts e vad som händer om det blir bättre..Men! hon har nästan inte  ätit något sen i Onsdags o vill knappt ta sin älskade profylac som brukar fungera hur dålig hon än är.Hon brukar få i sig minst 600 ml profylac o lite pasta o ett par smörgåsar.. men nu ligger vi på under 200 ml profylac o ½ majsbröd... hon vill inte ha någonting..:-( Ni kan ju tänka er hennes humör , arg,ledsen,arg.ledsen..osv

Dr Britta ringde i går kväll..

Igår kväll ringde Rebeccas nya "led"doktor Britta upp.
Vi kommer få tid för första besök redan innan jul iom att hon har så ont och vi behöver lite saker till Beccis ex handledskydden..bestik m.m
Ang Beccis mage så va hon så gott som säker på att var medicinen som gett henne kräkningen o det onda som var innan o fortfarande är..de går gärna på magen sa hon.Så.. inga mediciner from igår kväll tills Måndag o om hon blir bättre får hon typ Omeprazol insatt. Vi skall ringa o boka ny teletid m läkaren nästa vecka.

Dags att koka kaffe..

Bra varar kort...

Förra veckan var Beccis ledig på Måndagen så vi passade på att gå till öppnaförskolan på Morgonen efter att vi varit hos tandis.. vi har inte varit där sen precis innan lillan blev riktigt dålig så de märkte ju skillnad på att hon var betydligt lugnare o valde att inte springa runt så mkt som brukade innan hon blev sjuk.

Rebecca har alltid haft bråttom o varit vädigt aktiv o då menar jag jätte aktiv.. hon gick när hon var 9½ månad o sen har hon aldrig varit stilla förrens nu..

På tisdagen Beccis går glatt till dagis..: Jag var på läkarbesök o sen till Willys o handlade , köpte nya kex från "allergihyllan" i affären läste nog sjuttioelva gånger på innehållsförteckningen o de var helt OK.. jätte roligt ju o kunna köpa nya kex.. de såg ut som Tom o Jerry kexen så lillan blev ju jätte glad.. men natten till Onsdag  har Beccis ont i magen o kl: 05.. börjar hon kräkas.. håller på i en timme o sen igen vid 07-tiden.. 38,5 i temp... efter detta har vi knappt fått i henne något o nu på eftermiddagen märker vi hur hon tacklar av.. vill knappt änns ta sin profylac(näringsdryck). Idag har det blivit 180 ml profylac , 2 majskex , 200 ml profylac.
Fick beställningen jag gjort på allergimat.se så jag har gjort yougurt o glass... hon smakade lite på yougurten men gick o la sig i soffan igen.. o där ligger hon nu. Beklagar sig över ont i magen sen över en vecka.. borde nog söka läkare snart... skall ringa sjukvårdsupplysningen imorgon om hon inte är bättre.


Tvättstugan kallar.....

Rulltårta

Vet inte riktigt vad jag skall skriva.. det känns som om vi står o stampar på samma fläck..

Efter tre veckor med medciner kan jag ialla fal konstatera följande:

Huvudvärken är bättre
Smålederna bättre men inte bra.Handleder o fotleder är sämre o speciellt handlederna.Hon behöver verkligen något som hjälper henne hålla handleden på plats när hon grejjar med saker eller så.. den böjer sig istället för att kraften går dit den skall.Ex skulle hon hjälpa mig skära rulltårta i helgen men istället för att kniven går igenom tårtan så viker sig handleden uppåt o hon får ont..blir ledsen o lägger sin hand i den andra o går.. jag kan inte.. det gör ont..

Hon åt jätte bra i en månad o har gått upp nästan ett kilo vilket jag är jätteglad för..
Men nu sissta dagarna sen i lördags så ligger hon i botten på intag o humöret o orken blir därefter..

Så ja.. läget är som det är.
Lämngtar tills vi får komma igång med reumatologen för henne sjukgymnastik m.m..

Kram på er alla!

Vardag

Ursäkta att det är dåligt på skrivar fronten här men det är som tidigare svårt att få tid o ork samtidigt att sitta här.. ang patchtestet så var det bara havre som gav utslag o det visste vi innan.Hos ögonläkaren gick det bra men långdraget o kämpigt m ögondroppar med mera..skriver mer ingående en annan dag.Hon har ett pytte litet brytningsfel som hon inte behöver glasögonför o huvudvärken kan inte bero på det heller..så då återstår.. vad huvudvärken beror på.. idag är lillan på dagis ett par tim för första gången på en månad..

Har precis pratat med läkaren vi går hos.. berättade att föttena är sämre o även handleder.. iförrgår kunde lillan inte gå när hon vaknade o igår haltade hon så hon höll på att trilla ner för trappen.tur jag fanns bredvid att fånga upp. Remiss skickas nu till barnreumatolog på Näl o sen fortsätter behandling o utredning där..vad det gäller lederna/huvudvärken.

Nu skall jag göra ingenting....

Brrrr.. kallt!!

Så då.. plåstret med testerna är borta o inget syns så jag antar att det inte gett något utslag.
När Rebecca vaknade i morse kunde hon inte gå på sin ena fot o hade huvudvärk..men nu har hon fått profylac o medicin o sitter o pysslar o verkar inte ha ont. Tur det finns mediciner.. Idag skall killarna iväg o de stora kommer hem ikväll så Beccis o jag skall pyssla o titta på film..ute är det glashalt. 
- 1,5 grader

17,25

Det tog en stund men sen så ser man en rodnad på ett ställe av 7.. undrar så vad det var där.
Annars så har Beccis varit lugn idag..foten kronglar o hon har stundom jobbigt att gå idag..halta Lotta.
Önskar jag bara kunde ringa näl morogn o säga hur det ser ut... trött på sjukhus..Blää!!


Nä kaffe o cigg på trapppen.. jajag vet borde inte röka men äter ju ihjäl mig då..:-D


Lördag...

Lördag kväll:
 Det här är riktigt jobbigt för lillan det kliar o kliar.. men det kan ju likväl vara plåstret för hon är känslig i huden.. hon är som sagt redan ledsen över att det kommer göra ont att ta bort det.. tänkte vi kunde tagit hjälp av vatten men det står på pappret vi fick att det inte fick blötas ner förrens efter avläsningen.. men ändå så längtar hon efter att bli av med det.så det är lite blandade känslor.Själv är jag nyfiken på hur det ser ut under.......


RSS 2.0