Tisdag 26 / 1 och Ortopedteknik 2010-01-29

Tisdag




Vilken förmiddag... efter 1½ timme på ögon där konstaerade att det inte fanns någon inflammation på regnbågshinna(tack o lov) så var det dags för metojekten o provtagning. Upptäcker då att vi glömt sprutan hemma.Ett ypperligt tillfälle för mamma att göra det själv på Rebecca tyckte sköterskan.Provtagningen gick sådär o sen bar det av hemmåt. Tänkte att skall jag göra det själv på henne så är det lika bra att ta tag i det med en gång.. Å det gick såå bra! Rebecca var superduktig o jag känner mig modig. :-)


Fredag

Idag har vi varit o träffat Matilda på ortopedteknik. Rebeccas handortoser som var beställda hade försvunnit så de har beställt nya. Idag har de gjort gipsaavtryck för att testa en ny variant av knäortoser med led i eftersom de första inte var bra för Rebecca. Vi har även fått beställt nya vinterkängor o vårskor. Rebecca valde givetvis rosa vem hade kunnat tro något annat. Hon är nöjd och då är vi också det.

Rebeca har fortfarande mycket värk o ostabil i sina knä o fotleder. Mycket värk i rygg o händer. Vi har en ny tid till Dr Britta Holmström den 16 Feb o då skall vi diskutera vidare behandlinga m.m.

Kram på er alla ! Vi önskar er en trevlig helg.


























Vinterkänga som sitter bra beställd , de förra blev fel i modellen o bara klämmer på henne.
Hoppas o tror att denna sko är bättre.




Vårsko som är beställt i Rebeccas storlek. Visningsmodellen var något mindre...


Liet nya bilder

Det gick jätte bra på lungröntgen o resultatet var strålande! Lungorna såg jättefina ut :-)







Rebecca har köpt sig en ny scarfs som hon älskar..






Det här tycker Rebecca är roligt och avkopplande..


Behåller vårt lilla vårdbidrag :-)

God morgon där ute!

Ok vi har passerat ett par milstolpar o orosmoment. Rebecca fick behålla sitt kvarts vårdbidrag o jag fick förlängning hos F-kassan. Rebecca är mycket bättre i lungorna vilket är en stor lättnad , jag tycker inte det erkar som om astma är något hon fått. Läkaren pratade något o.  att de trodde det men vi inhalerar inget längre så jag känner mig lugn. På Tisdag skall vi på lungröntgen igen. Rebeccas leder är inte så bra dock , Mehtotrexatet verkar inte ge någon effekt o jag fattar faktiskt inte varför.. kortisonet de sprutade i höstas hjälpte inte nämnvärt heller. De leder som värker dagligen och då ber hon om alvedon  , knä o fotleder , handleder , fingrar o ryggen. Huvudvärk. Har pratat med ögon o de säger att huvudvärken kan inte beror på brytningsfelet så kanske kommer det från ryggen då !? Hon går på dagis 3 dgr i veckan o har roligt. På eftermiddagen är hon helt slut , tar alvedon o sitter i soffan o pysslar , tittar på tv lite.. vi hjälper henne upp för trapporna utanför när det är som jobbigast men vill samtidigt att hon tränar benmusklerna lite. Idag skall jag beställa papper om färdtjänst så pappan inte behöver vabba så mkt utan att jag o Rebecca kan ta oss iväg själva. Vi behöver komma igång med sjukgymnastiken/bassäng o även lekterapin för att bearbeta spruträdslan. Tanken är ju att vi skall kunna spruta henne hemma så småningom.




Rebecca o Christine på julgransplundringen..





Bakdag...

Frukost... med nybakat bröd..



Sen var det dags för mamma o Beccis att baka bullar o förbereda middagen.






6 januari

Rebecca mår bättre!! Hon har varit på dagis en dag o med pappa på jobbet en dag. Inhalerar ca 3-4 ggr per dag. Det verkar som det mest är vid temperatur växlingar in o utgång som det behövs. Skall göra ny lungrtg om ett par veckor. På Lördag kommer några kompisar så skall vi ha julgransplundring. Idag har jag lovat Rebecca att vi skall baka så det är vad det bli Någon fika och tunnbröd.

Nya (beg) bilen vi köpte för en vecka sedan gick sönder igår , surt!! kopplingen så nu vet jag inte hur vi skall komma till dagis för köra rulle ute är nästan omöjligt o till dagis är det bara backar.
Hoppas den är lätt att laga...

Ha det bäst alla!


RSS 2.0