Det går åt rätt håll..

Beccis mår helt klart bättre idag o knät är bara lite större än det andra men varken rött eller varm. Tummen upp!!Skall gå o vila med Beccis en stund.. vi é trötta. Det tar på krafterna att vara på sjukhus med alla känslor som går upp o ner både för Beccis o oss andra.Idag har vi varit ute o tagit en promenad i den kalla hösten. Nu fikat kanebullar så det trillar ur öronen :-). Ikväll kommer lite vänner på kvällsmat , det är många som inte varit här på nya stället så det skall bli trevligt.Pappan sätter vi på att göra middagen idag så skall jag baka med Rebecca som jag lovat. Kl 15 vskall jag ringa till avd 22 så blir vi utskrivna via telefon.


Många kramar från mamman o Beccis.




Sovit på Avd 22 NÄL

18:14

Har precis kommit hem, på permission från avd 22 med Rebecca.. hoppas vi får stanna hemma nu o inte åka tillbaka. Trötta! Sitter o myser med macka och O´boy...


I förrgår började Rebeccas ena knäatt värka men vi tänkte att det skulle gå över snabbt. Rebecca blev sämre o igår kväll hade hon något höjd temp,knät var svullet o varmt. Ringer o pratar med sjukvårdsupplysningen.De blir oroliga att vman fått in "smuts" i knäleden när man stuckit o det är inte bra! Så vi blev skickade till NÄL barn akuten.Blir imottagna på akutens barndel o hamnar i ett trevligt väntrum.:-) När vi kom var kl 20.35 o när läkaren tar imot oss har Rebecca somnat i soffan o kl har hunnit bli 23.15. Hon tycker knät är väldigt svullet o rådfrågar med annan läkare. Man tar lite prover för att se om det blivit någon inflammation/infektion men värdena var bra. De sätter en in port  Rebecca kallar det för ett flygplan. Man kan få dropp i den o man kan ta prover så man slipper sticka flera gånger. För att Rebecca inte skall må sämre än hon gör o det är knnt att hon är väldigt rädd så får hon lite trött o glöm medicin i rumpen o "flygplanet" kommer på plats i armvecket utan problem. Evt skulle vi komma att behöva tömma knät på vätska o få antibiotika så blir vi kvar o får komma till avd 22 . Tömmningen görs under narkos på så små barn men läget känns inte så akut utan Dr vill att vi träffar Rebeccas egna läkare dagen efter vilket är idag då. Det är två riktigt trötta tjejjer Beccis o jag som kryper ner i sängarna på sjukhuset kl 01.40.

Idag har vi varit lite på lekterapin undertiden vi väntade på ronden o Dr Britta. KL 12.30 kommer hon. Knät är bättre bara lite svullet o lite varmt vi beslutar att ta nya prover vid 15 tiden o sen ta en ny disskution. KL 15.30 kommer doktorn igen. Värdena är bra..:-) Beccis är trött o lite hängig.Något höjd temp.Sover till kl 16.30.

Så vi är hemma på permission o skall prata med avd imorgon. Om läget är oförändrat så vill doktorn att vi kommer tillbaka o träffar henne på Torsdag.Blir det sämre igen innan dess åker vi tillbaka till avd o är hon ok på Torsdag så skrivs vi ut.

Puss o Go natt !












Hemma igen

Efter ett par timmars sömn så mådde Rebecca bättre o vi tog oss hemåt. Jag gick på köre o Beccis myste i soffan med pappa.När jag komer hem har Rebecca rejält ont o har en temp på 38 trotts 10 ml alvedon en timme tidigare. Efter ett himlans velande med jourläkaren på barn som verkade något oläst så bestämmer vi att vi tar en timme i taget o blir det sämre fick vi komma o stanna över natten.Men natten blir lugn o Rebecca är hyffsad idag. Har varit o köpt pysselsaker så nu skall vi ha en mysig pysselstund lillan o jag.

Kram på er alla!

Här sitter vi o Rebecca har somnat..




kl 08.00 är vi framme på sjukhuset. Rebecca är på gott humör men beklagar sig över att hon är hungrig vilket inte är så konstigt när hon inte ätit på 12 timmar.

Väl inne på rummet så kommer Eva från lekterapin.Hon har med sig pyssel till att göra fina kort , pärlor o band till dem o några gipsfigurer att måla.Rebecca sätter igång med det samma.Man riktigt ser hur det lyser om hennen när hon håller på med de härliga färgerna. Ett tag senare kommer syster med alvedon o ett medel som heter Dormicum.Det sissta gör att Rebecca blir lite "full" o inte bryr sig så mkt om vad som händer runt omkring. Så det lilla "flygplanet" i armen kom på plats utan större protester. Under tiden vi väntar på att narkosen skall ringa så pysslar vi lite till o tittar på tv. 
 
Så småningom vid 10.30 så är vi på väg genom koridorerna , Rebecca tittar på alla tavlor på väggarna o berättar vad det är för djur. När vi kommit fram till OP så presenterar narkossköterskan sig o sen kommer Dr Britta. Rebecca lattjar med dem o är sitt härliga busig som hon oftast är. Efter en lite stund sover lillan o vi går o köper en gosekanin. Efter ett tag är det klart o de hämtar en förälder att sitta vid henne på uppvaket. Rebecca har rejält ont när hon vaknar fter en timme. Hon får lite morfin o sen lättar det men hon har ändå såpass ont att hon skriker.

En isglass slinker iallafall ner o sen kommer syster o hämtar oss så vi får komma till vårt rum på dagvårdsavd.
Rebecca har såå ont o får en stor dos alvedon.Äter ett par riskakor o dricker lite festis. Tittar på tv o vilar.
Vid 14 tiden känner vi att det är läge att gå till lekterapin som vi planerat en kort träff med..men när vi kommer dit så blir Rebecca dålig o börjar må riktigt illa o blir ledsen. Hon ber om att vi skall gå till avd igen. Så vi tar en returbiljett o sitter nu kl 15,24  på rummet igen.Rebecca har somnat o vi avvaktar läget.

Kram mamman !




































Nu sover lillan gott under filten.

Så ringde sjukhuset....

 
Så ringde sjukhuset.. Rebecca skall in kl 08:00 imorgonbitti o sövas för att få behandling med kortisoninjektioner i händer,fingrar,knän o fötterna. Vi som trodde vi skulle hinna gå till lekterapin några gånger innan för att bearbeta hennes sprutskrä...ck. SNÄLLA! Be för vår lilla tös att hon skall känna sig trygg imorgon o inte vara rädd. Kram mamman!

Så var det höst o ett år sedan Rebecca blev sjuk...

21 September 2009 om 4 dagar fyller bloggen 1 år.

Önskar det fanns någonstans jag kunde skicka bloggadressen till o få den utskriven iordning.

Idag har vi varit med töserna hos läkaren.3 timmar tar det när alla skall undersökas o alla prover 1 tim/barn. Rebecca tar väl lite extra tid då allergierna skall diskuteras utöver lederna.
Sen är det lite klurigt att få henne att förklara var det gör ont o vad som är svårt i vardagen osv.Provtagningen var kaos med stort K som det tyvärr varit sissta gångerna..tog väl ca 1½ tim innan vi fick tagit proverna med en tös som skrek så hon höll på att kräkas. En underbar sköterska vi inte träffat tidigare kom o pratade med Rebecca efteråt o när vi berättade att det är så här vid varje provtagning så gick hon o pratde med lekterapin. Så nu kommer vi att ha kontakt med dem o få hjälp att arbeta bort stick rädslan. Så idag var Rebecca där i ca 1 timme o lekte doktor. Dockorna blev röntgade,stuckna o fick dropp.Sen fick hon en doktorsväska med massa saker i med sig hem.

Läkarbedömning:

Underbar viktuppgång!! 3 kg sen 21 Januari..Dé ni !

Inflammationer i .. handleder,två fingrar,fotleder o knäleder.
Lite höga leverprover o hög crp så vi inväntar att Dr Britta skall ringa upp.
Metotrexatet är höjt till 5 tabletter per tillfälle = 1 dygn i veckan.
Kortisonbehandlas under narkos inom några veckor.
Ny remiss till ortopdteknik för att få någon typ av avlastningsskydd till knälederna.
Ny remiss för tid till ögonläkaren.

Påvägen hem från sjukhuset så vänder magen ut och in på sig själv så det var bara att svänga av o stanna o byta kläder på motorvägen. Resten av dagen har Rebecca vilat i soffan mest..varit mellan vaken o sovandes i flera timmar o sen har det varit sjukhuslek med nya doktorsväskan hon fick på lekterapin. Åt lite glass och är nu ute i köket och hjälper pappa med maten.

Så inom en månad så skall alla töserna vara sprutade med kortison och förhoppningsvis få en hyffsad vinter.

Kram mamman!


Nya prover o nya skor...

De nya proverna var bra! JIPPEY!!

Var på NÄL i Fredags o hämtade de nya skona. Innan det var vi o hälsade på vår gamla öppnaförskola vi gick på när Beccis var liten o vi bodde på denna gata. Rebecca har tagit flytten ganska hårt dock... saknar sina "kompisar" på gamla gården även om det  ofta var så att de inte vill leka med henne för att hon var mindre.
Mkt värk i knäna o trappor vi har i trapphuset bär vi henne upp men det känns helt ok.Så mkt bättre än att ha trappa inne. Den 21 Sept skall alla töser till läkaren då deras kortison injektioner inte ger effekt längre så det blir nya inför vintern vilket är bra iom kyla o blåst som kommer. Den 30 September börjar bassängträningen igen o Rebecca väntar med spänning på att komma igång igen.Så då är Onsdagarna min o Rebeccas mysdag. Bad fika o mys..

En förmiddag påortopedteknik. Utprovning o hämtning av nya skor.
Beccis har valt färg själv o älskar sina nya "springskor". - Nu kan jag inte trampa snett mamma!
Förhoppningsvis kanske värken i knäna också blir lite bättre när hon går rätt.

Medicinering fortsätter som tidigare. Alvedon 10 ml x 3 o Metotrext o omeprazol 1 ggr/v delat på 2 dagar.
Bassängen kommer göra gott!






















RSS 2.0