Ingen skogen idag....

Tanken med dagen var att Beccis skulle gå en stund till dagis o följa med till skogen.. men orken fanns inte idag så det blev inget.Satte henne i vagnen o gick o hälsade på barntimme gruppen vi gått i tidigare.Sjöng o pysslade när vi hade gått runt i ring o gjort ett par sånger sa Rebecca  -det var jobbigt!.. sen var det en sväng till willys.. efter vi kommit hem lillan legat i soffan o varit mellan vaken o sömn  13,30-17. Nu energin är tillbaka o hon är uppe o leker lite..sa precis att hon ville ta ett bad så det skall jag ordna innan mötet på dagis. Har pratat med Ingela o remiss är skickad till ögonläkare.

Dagens intag hittils:

600 ml profylac
1 rostad m smör o leverpastej
1 polar smörgås med smör
1 kanelbulle

Helgens matintag...

Så var helgen gången o vi har kämpat på med lillans matintag.. så här ser listan ut som jag mailat till läkaren o som han nu skickaer vidare till dietisten så hon kan räkna på det.


Fredag 26/9-08   600 ml profylac dryck 4 vita rostade utan kanter m smör o leverpastej 1 dl fjälldryck (testade för första gången men det var inget som imponerade på henne.) 2 dl hipp äpplejuice ½ vit fralla 3 skivor kokt skinka  

Lördag 27/9-08
  600 ml profyladryck 1,2 dl hipp fruktdryck 170 g kokt pasta 2 dl popcorn  

Söndag 28/9-08   600 ml profylac ½ vit fralla 2,5 dl kokt pasta ½ dl köttfrsås Vaniljglass i rån ca 1 dl glass 

Rebecca helg har varit upp o ner.. glad o pigg på ikea var o lekte m kompisen på Smålan där.. somnade i bilen efteråt.
Varit mkt o ofta ledsen över allt o inget.. känner mig så maktlös när jag inte vet hur jag skall kunna hjälpa henne.En vecka kvar tills vi får provsvaren. Nu är hon på dagis en stund för de skulle ha lite fest på fm så jag går upp o hämtar henne kl 13 så tar vi en promenad med vagnen sedan.Det är kallt men väldigt skönt ute.
Vagnen vi köpte har Beccis döpt till Sportacus för att den heter sport.. gullunge! Hon har hunnit både åka o sova i den. så  hon verkar riktigt nöjd o jag har lätt att köra den trotts mina händer som inte är så starka.

Ha det gott så länge alla!

Fredag

Vagnen har kommit..:-)

Läkarbesök

Så var vi hemma efter besök hos Dr Mats.. Det var väl inte så som en tös på 4,5 år skall må o orka..så nu har de tagit massor av prover o vi skall skriva matshema som skall skickas till dietist nästa vecka.Proverna får vi svar på om ca 10 dagar... så nu är lillan trött o vilar i soffan.. läkaren sa att i detta läge så är det inte så noga vad hon äter bara hon får i sig kalorimängden som hon skall. Idag lovade jag lillan kexchoklad efter doktorn..




Efter ett par timmar i vila så tar vi o går ut i solen med hundarna.. leker lite klättrar lite.. pappan kommer o vi sitter på utsidan en stund.. Nu är lillan trött igen o sitter med pappa i soffan..

Matintag idag:

300ml profylac
1 festis
1 kexchoklad..(hon får äta vad som hellst nu även om det inte är lördag..)
2 rostade utan kanter m smör/leverpastej
2 glas saft

H・lsa

Rebecca sämre.. vi som trodde det vänt..:-(

Rebecca 4½ år har varit kraftigt matallergisk sen hon bara var ngr månader..det börjar vända men äta vågar hon inte så det är en lite tjeje med inte så starka ben o som pga av dåligt matintag blir lätt ur form på alla sätt som man kan förväntas sig när man inte äter.. skall få ny dietistkontakt o regelbundna lite tätare kontroller hos hennes läkare..

Det fanns en artikel i vi föräldras allergispecial förra våren om lillan o nu har det kommit ut en matbok för 0-6 år där det står en del också..


Lång natt.... 

Idag 12:05
Lång natt.. Beccis har varit vaken till o från hela natten.. törstig.. värker i benen..kliar i halsen.. upp hämta vatten.. blöjjan läcker.. upp o byta sängkläder.. 04,30..somnar. 06,58 vaknar.. bestämmer mig för att ha lillan hemma så jag vänder mig för att somna om igen..shit!! tvättstugetiden börjar 07,00.. upp o koka kaffe så man vaknar då.. Beccis vaknade 9,30.. sitter i soffan..tittar tv.. har gått en sväng runt huset 10 min i solen men fick bära henne sissta biten hem.. 
-kan vi gå hem o vila mamma?! 

Igår 13:36

Muskelstyrkan.... 

Rebecca var magsjuk för en månad sedan o sen dess har matproblemen kommit tillbaka.. trots att hon tål mkt mer nu så har hon ätit uruselt i en månad. Typ två flaskor profylac(näring) o lite pasta o kanske en macka per dag.
Blek o ur form o musklerna säger ifrån.. hon orkar helt enkelt inte.Har fått en snabb tid till vår läkare med henne på Torsdag o vi skall få en dietist kontakt också..har beställt en phil o teds sport vagn till henne idag för hon orkar inte gå när vi går iväg o periodvis när hon är i svacka så behöver hon vila..alla sulkys är så små..så det blev en tuff utgift men vad skall man göra..musklerna i hennes kropp försvinner ju när hon inte äter ngt protein..



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0